Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Imaginile atacului armat într-o bancă din SUA. Cinci oameni au murit și opt au fost răniți

UPDATE: Apar noi detalii și imagini cu atacul armat de la banca din Louisville, Statele Unite. Tânărul de 25 de ani care și-a omorât cinci colegi își cumpărase pistolul cu doar o săptămână înainte de a comite crima. Imaginile surprinse de camerele montate pe uniformele polițiștilor arată o misiune extrem de dificilă. Ascuns în clădirea băncii, atacatorul a tras în oamenii legii minute în șir.

Polițiștii au ajuns la banca asediată în câteva minute. Nu au putut intra imediat în clădire, pentru că atacatorul trăgea fără încetare.

Doi polițiști au fost răniți. Unul dintre ei se afla la una dintre primele lui misiuni. El absolvise academia de poliție la sfârșitul lui martie, cu zece zile înainte de această intervenție. Celălalt polițist a fost rănit ușor și a reușit să se adăpostească după un zid.

De la adăpost, polițistul a cerut întăriri. Polițistul împușcat a supraviețuit după ce colegii i-au acordat primul ajutor medical.

https://www.youtube.com/watch?v=i8SC3bOLdLM&t=42s

146 de atacuri armate de la începutul anului

Cu o legislație blândă în ce privește permisele de port armă, Statele Unite se confruntă cu un număr mare de atacuri prin împușcare. În 100 de zile ale anului au fost comise 146 de atacuri armate.

Atacul armat a fost comis într-o bancă din Louisville, cu jumătate de oră înainte de deschidere. Tânărul de 25 de ani, angajat al băncii, a intrat în sediu și a mers liniștit spre sala de conferințe. Acolo, el a scos arma și a început să tragă la întâmplare. Autoritățile nu dau detalii despre motivele pe care l-au făcut pe bărbat să-și împuște colegii.

"Am auzit un sunet, ne-am întors, apoi el a început să tragă. Eram în sala de conferințe. Toți oamenii care se aflau acolo cu mine au fost împușcați, am pete de sânge pe haine", povestește un martor.

"Eu am trecut pe lângă sala de conferințe în care se afla toată lumea. Apoi, am coborât, pentru că a trebuit să iau ceva. Când mă întorceam, eram la lift și am auzit gălăgie. Am crezut că a căzut ceva, pentru că se făceau niște lucrări de construcție pe etaj. Când m-am apropiat, cineva mi-a spus: fugi, e cineva care trage", spune un angajat al băncii.

"Veneam la serviciu, urcam în lift. Am auzit gălăgie și m-am gândit că ar putea fi focuri de armă. Când am ieșit din lift, mi-am dat seama că așa e, se trage. Am fugit afară", spune un alt angajat.

Poliția a ajuns în trei minute

Polițiștii au ajuns la bancă în trei minute și au încercuit banca.

Pau Humphrey, șeful adjunct al poliției Louisville: "Polițiștii au ajuns la bancă și l-au găsit aproape imediat pe suspect. A urmat un schimb de focuri de armă, apoi suspectul a murit. Încă nu am stabilit dacă el s-a sinucis sau a fost împușcat de poliție. Cel puțin doi ofițeri au fost și ei împușcați."

De la începutul anului, în Statele Unite au fost comise 15 de atacuri majore. Ele au provocat cel puțin 79 de morți și 20 de răniți, fără a include atacatorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE