Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA nu au acordat vize jurnaliștilor ruși. Serghei Lavrov: "Să fiți siguri că nu vom uita și nu vom ierta"

Rusia "nu va uita și nu va ierta" neacordarea de vize SUA pentru jurnaliștii ruși care urmau să însoțească delegația rusă la sediul ONU din New York. Declarația a fost făcută de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, înainte de a pleca la New York, pentru a participa la următoarele reuniuni ale Consiliului de Securitate al ONU.

Declarația lui Lavrov

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: "Desigur, am înțeles cât de renumiți sunt colegii noștri americani pentru astfel de lucruri, dar eram sigur că de data aceasta, dată fiind atenția atrasă de comportamentul lor oribil, lucrurile vor fi diferite. M-am înșelat.

O țară care se autointitulează cea mai puternică, cea mai inteligentă, liberă și corectă s-a speriat și a făcut o tâmpenie, arătând ce valoare au cu adevărat asigurările pe care le-a făcut, cu privire la protejarea libertății de exprimare și a accesului la informație.

Cel mai important, să fiți siguri că nu vom uita și nu vom ierta."

De ce jurnaliștii ruși nu au primit vize

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Departamentului de Stat al SUA cu privire la afirmația privind vizele refuzate, potrivit AP. Jurnaliștii intenționau să acopere apariția lui Lavrov la Națiunile Unite pentru a marca președinția Rusiei la Consiliul de Securitate.

Serghei Ryabkov, ministrul adjunct de Externe: "Subliniez că vom găsi modalități de a răspunde, astfel încât americanii să își amintească pentru mult timp să nu mai facă acest lucru."

Disputa vine în urma tensiunilor ridicate cu Washingtonul din cauza arestării luna trecută a reporterului de la Wall Street Journal, Evan Gershkovici, pe care Rusia îl acuză de spionaj. Statele Unite au declarat că acesta a fost "reținut pe nedrept".

Mulți jurnaliști occidentali aflați la Moscova au părăsit țara după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina. În prezent, Rusia le cere jurnaliștilor străini să își reînnoiască vizele și acreditările la fiecare trei luni, față de o dată pe an, cum era înainte de începerea luptelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE