Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA, drapelele vor fi coborâte în bernă. Joe Biden: ”Regina Elisabeta a fost mai mult decât un monarh”

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a dispus ca toate drapelele de pe instituțiile de stat și de la garnizoanele și navele militare să fie coborâte în bernă.

„Regina Elisabeta a fost mai mult decât un monarh, a definit o eră”, a fost transmis în mesajul președintelui american.

Joe Biden a menționat bunătatea și generozitatea reginei Elisabeta. De asemenea, șeful Casei Albe vorbește despre solidaritatea monarhului cu poporul american după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

„Regina Elisabeta ne-a fermecat cu spiritul ei, ne-a mișcat cu bunătatea ei și ne-a împărtășit cu generozitate înțelepciunea ei. A fost solidară cu Statele Unite în cele mai negre zile de după 11 septembrie, când ne-a reamintit cu emoție că <<Durerea este prețul pe care îl plătim pentru dragoste>>, a transmis președintele american.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a aflat despre moartea reginei de la jurnaliști, chiar în timpul conferinței de presă.

„Sentimentele şi gândurile noastre se îndreaptă către familia reginei (…) şi către poporul Regatului Unit’, a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui Joe Biden pentru jurnalişti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE