Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: Congresul vrea să interzică aplicația TikTok pe dispozitivele guvernului

TikTok ar urma să fie interzis pe majoritatea dispozitivelor guvernamentale americane, în cadrul unui proiect de lege privind cheltuielile guvernamentale, potrivit AP.

Pachetul de 1.700 de miliarde de dolari include cerințe pentru ca administrația Biden să interzică majoritatea utilizărilor TikTok sau orice altă aplicație creată de proprietarul acesteia, ByteDance Ltd. Cerințele s-ar aplica ramurii executive - cu excepții pentru securitatea națională, aplicarea legii și scopuri de cercetare.

Îngrijorare privind datele personale

TikTok este consumat de două treimi dintre adolescenții americani și a devenit al doilea cel mai popular spațiu digital din lume. Dar există de mult timp o îngrijorare Washingtonului că Beijingul ar putea folosi puterea legală și de reglementare pentru a confisca datele utilizatorilor americani.

Directorul CIA, William Burns, a declarat că Beijingul poate „insista să extragă datele private ale multor utilizatori TikTok din această țară și, de asemenea, să modeleze conținutul a ceea ce se întâmplă pe TikTok pentru a satisface interesele conducerii chineze.”

ByteDance nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Aceasta a precizat anterior că TikTok este încorporată în SUA și este obligată să respecte legile americane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE