Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Joe Biden cere interzicerea armelor de asalt, după un atac dintr-un club LGBTQ soldat cu cinci decese

Statele Unite ale Americi trebuie să interzică circulația armelor de asalt, susține președintele SUA Joe Biden. Reacția liderului de la Casa Albă vine după atacul armat de sâmbătă într-un club gay din statul Colorado, soldat cu cinci morți și 25 de răniți.

Oamenii continuă să aducă flori și lumânări la clubul de noapte din Colorado Springs, acolo unde sâmbătă seara a avut loc tragedia. Comunitatea LGBT a anunțat că este profund șocată, iar supraviețuitorii descriu cu groază momentul atacului.

„Am auzit o serie de împușcături și apoi am văzut focul, scânteia de la țeava armei. Am fugit în vestiar. Am încuiat ușile, am închis și am încuiat ușile, am stins luminile, ne-am pus la pământ”, a spus Joshua Thurman, martor.

Președintele SUA Joe Biden a reacționat și a cerut repetat un control mai strict al armelor. "Nu putem tolera ura”, a avertizat șeful de la Casa Albă.

Persoana care a deschis focul a fost identificată. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, care a intrat în club și a început să tragă. Acesta a fost mobilizat de doi vizitatori, iar în prezent este în arestul poliției. Autoritățile încearcă să afle care a fost motivul atacului în condițiile în care retorica anti-gay s-a intensificat în ultima perioadă printre unele grupuri extremiste

Știrea inițială

Cinci persoane au fost ucise și 18 rănite într-un schimb de focuri într-un club de noapte LGBTQ, sâmbătă seara, în Colorado Springs, Colorado, a anunțat poliția, relatează Euronews.com.

Un suspect a fost reținut și era tratat pentru răni după atacul de la Club Q, a declarat locotenentul Pamela Castro din Colorado Springs pentru jurnaliști, în cadrul unui briefing după atac. Poliția a primit primul apel telefonic despre împușcături cu puțin înainte de miezul nopții, a spus Castro.

Pe pagina sa de Facebook, o declarație postată la primele ore ale dimineții de duminică de către Club Q spunea că este „devastat de atacul fără sens asupra comunității noastre”.

„Mulțumim pentru reacțiile rapide ale clienților eroici care l-au supus pe atacatorul înarmat și au pus capăt acestui atac de ură”.

Departamentul de poliție din Colorado Springs a declarat că va organiza o conferință de presă duminică, pentru a oferi o nouă actualizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE