Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat în SUA. Cinci persoane, ucise în capitala statului Carolina de Nord

Nu mai puțin de cinci persoane, printre care și un polițist aflat în timpul liber, au murit, după ce au fost împușcate, joi seara, într-o zonă de promenadă a orașului american Raleigh din statul Carolina de Nord.

Polițiștii au reușit să-l prindă pe atacator care a rănit de asemenea mai multe persoane, inclusiv un polițist dintr-o echipă canină.

„La aproximativ 20:00 (00:00 GMT vineri), poliţia din Raleigh a raportat că a înconjurat un suspect într-o reşedinţă din zonă”, a anunțat primarul orașului, Mary-Ann Baldwin, într-o conferinţă de presă în care a deplâns „o zi tristă şi tragică”, potrivit agenției AFP, citate de Agerpres.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 17:00 (00:00, ora României), când atacatorul a deschis focul pe o alee de promenadă din Raleigh, capitala Carolinei de Nord, un oraș cu aproape 500.000 de locuitori.

Efective impresionante de polițiști au fost mobilizate pentru prinderea agresorului.

"L-am văzut trecând prin faţa casei mele, în grădină. Avea o puşcă de vânătoare şi era îmbrăcat în camuflaj", a declarat pentru postul local WRAL un martor care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea.

Zeci de mii de oameni mor în atacuri armate în SUA

Atacuri armate se produc în mod regulat în Statele Unite.

„Trebuie să punem capăt acestei violenţe gratuite din America. Trebuie să reacţionăm la violenţa cu arme de foc. Sarcina noastră este imensă. Şi în seara asta doliul nostru este imens”, a declarat Mary-Ann Baldwin.

Aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri armate în Statele Unite în 2021, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record. Aceasta înseamnă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE