Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA au acordat Ucrainei un ajutor de peste 14 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse

Statele Unite au oferit Ucrainei un ajutor financiar de peste 14 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022. Ministrul ucrainean de Finanțe a afirmat că autoritățile de la Kiev trebuie să arate ”lumii realizările în lupta împotriva corupției” pentru a primi în continuare fonduri, relatează agenția Ukrinform.

”De la izbucnirea invaziei Rusiei, Statele Unite au acordat Ucrainei un ajutor financiar de peste 14 miliarde de dolari”, a anunțat Ministerul de Finanțe al Ucrainei.

Reprezentanții instituției au precizat că folosirea banilor este verificată atât de Ucraina, cât și de instituțiile care furnizează asistența financiară. Utilizarea fondurilor americane este monitorizată de Banca Mondială, de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și de compania Deloitte Consulting LLP.

”Pentru a atrage în continuare ajutor financiar, trebuie să contracarăm consecințele economice ale războiului, trebuie să arătăm lumii realizările în lupta împotriva corupției”, a afirmat ministrul ucrainean de Finanțe, Serhiy Marchenko, potrivit sursei citate.

Oficialul a subliniat că problema corupției nu a dispărut în Ucraina, motiv pentru care ar trebui înmulțite măsurile de combatere a acestui fenomen.

"Pentru a păstra sprijinul din partea Guvernelor și a contribuabililor din statele partenere, trebuie să dovedim prin fapte că suntem aliați de încredere și că putem folosi eficient fondurile obținute", a spus Marchenko.

Statele Unite au fost de acord să aloce Ucrainei peste 10 miliarde de dolari până în septembrie 2023 pentru a acoperi deficitul bugetar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE