Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA anunţă trimiterea unui nou pachet de asistenţă militară de 275 milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite au anunţat vineri trimiterea unui nou pachet de arme şi echipamente militare pentru Ucraina, în valoare de 275 milioane de dolari, pentru „a ajuta trupele ucrainene să respingă ofensiva rusă în apropiere de Harkov”, transmit AFP şi Reuters, citând un comunicat al Departamentului de Stat.

Ucraina a susţinut vineri că a oprit ofensiva lansată în urmă cu două săptămâni de armata rusă în provincia nord-estică Harkov şi că a început un contraatac în acest sector al frontului.

Materialul, provenit din stocurile armatei americane, include armamente de care Ucraina are „nevoie urgentă”, precum muniţie pentru sisteme de lansatoare de rachete HIMARS, obuze de artilerie de 155 mm şi 105 mm, rachete, sisteme anti-tanc şi muniţie aeriană de precizie, se menţionează în comunicatul Departamentului de Stat.

Ucraina primește de la Statele Unite armament în valoare de șase miliarde de dolari. Pachetul de sprijin - cel mai mare de până acum - cuprinde, printre altele, rachete pentru sistemele de apărare aeriană Patriot.

Rusia a lansat pe 10 mai o ofensivă în regiunea ucraineană de graniţă Harkov, unde o ocupat de atunci o serie de localităţi şi a forţat armata ucraineană să-şi consolideze acolo trupele desfăşurând în zonă rezerve preţioase de trupe şi echipamente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE