Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: Poți economisi bani dacă adaugi nopți suplimentare vacanței tale

Alegerea de a rămâne o zi în plus ar putea însemna o vacanță mai ieftină, potrivit unui studiu realizat de Which?.

Which? a descoperit că anumite pachete de vacanță de durată mai lungă pot însemna o economie de bani. De asemenea, pot fi benefice pentru destinații, deoarece turiștii care petrec mai mult timp într-un singur loc explorează zone mai puțin frecventate, atracții secundare și dau șansă întreprinderilor mai mici să se afirme.

Cum puteți economisi bani dacă adăugați nopți suplimentare la vacanță

Alegerea de a sta o zi în plus poate însemna o vacanță mai ieftină, potrivit unui studiu realizat de Holiday Which?

Site-ul a comparat prețurile din luna aprilie a 400 de pachete de vacanță pentru luna august de la companii de turism, inclusiv easyJet holidays, Jet2, Love Holidays, On The Beach și TUI.

Grupul a constatat că, în 26 de cazuri, un sejur de 11 nopți costă mai puțin decât unul de 10 nopți.

De asemenea, rezultatele au arătat că, în multe cazuri, prelungirea călătoriei cu o noapte ar însemna să se plătească sub 6 euro în plus de persoană.

De exemplu, Which? a constatat că, pentru două persoane care au rezervat un pachet de patru stele all inclusive în Fuerteventura cu TUI în luna august, un sejur de 11 nopți în loc de 10 ar însemna o economie de 28%.

Vacanța mai scurtă ar fi costat 4.827 de euro, dar prelungirea cu o noapte a redus prețul la 3.444 de euro.

Într-o altă opțiune de la TUI, o rezervare pentru două persoane, pentru 11 zile cu mic dejun, într-o cameră cu două paturi cu balcon sau terasă în Corfu ar putea însemna o economie de 340 de euro de persoană. Acest lucru ar însemna reducerea prețului călătoriei cu aproape o treime, de la 2.168 de euro la 1.488 de euro.

Alternativ, plătind doar puțin peste un euro în plus de persoană, ați putea avea o noapte în plus în Creta cu un pachet easyJet. Costul total ar fi de 2.962 de euro pentru două persoane care împart cu micul dejun pentru 11 nopți, față de un preț de 22.959 de euro pentru 10 nopți.

Aceste economii sunt posibile datorită unei serii de factori, inclusiv cererea și oferta. O călătorie de 10 zile este de obicei mai populară decât una de 11 zile, de exemplu, în timp ce variația zilelor de zbor poate avea, de asemenea, un efect.

Un sejur mai îndelungat aduce beneficii destinației

Un sejur mai lung într-un loc este, de asemenea, o formă de turism mai durabilă.

"În cazul în care turiștii dispun de un timp mai limitat pentru a explora o localitate, este probabil ca aceștia să rămână în centru și să se concentreze pe vizitarea principalelor atracții", scriu cercetătorii într-un articol publicat în Journal of Sustainable Tourism.

Acest lucru înseamnă supraaglomerarea anumitor situri și zone cheie. Pe de altă parte, un sejur mai lung înseamnă mai multe oportunități de a vizita atracțiile turistice secundare și zonele unei destinații care tind să fie trecute cu vederea.

Poate însemna, de asemenea, frecventarea unor întreprinderi locale mai mici și interacțiunea mai intensă cu comunitatea rezidentă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE