Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: Cumpărăturile de Crăciun încep din toamnă. 60% dintre români iau cadourile din octombrie-noiembrie

”Cadouri pentru cei dragi” - este un clișeu de marketing, dar poate fi și un obiect de studiu. Cine sunt cei la care ne gândim prima dată de Craciun, în funcție de generație? Mama, soția, copilul sau bunica.

Un studiu recent clarifică opțiunile, dar aduce și o surpriză. Peste jumătate dintre români au inceput să cumpere cadouri de Craciun din toamnă sau de Black Friday.

Suntem dornici de a cumpăra cadouri, mai mult, generația de care aparținem ne arată și pe cine avem în capul listei pentru a le aduce o bucurie.

Bugetul familiilor tinere se adresează copiilor

Un studiu recent efectuat de o companie de servicii financiare, arată că o bună parte din bugetul familiilor tinere se adresează copiilor.

Peste 40% dintre mileniali sau Generația Y, plănuiesc să aloce o mare parte din buget și pentru partenerii de viață. Iar 16% din Generația Z, vor trece și pe la bunici anul acesta cu un cadou consistent. "

Când e vorba de cadouri, membrii familiei au întâietate, dar în același timp, nu sunt omiși nici colegii de muncă, mai ales că în multe companii exista, mai nou, Secret Santa.

Datele studiului arată că peste 60% dintre români au început goana după cadouri încă din toamnă, astfel au profitat de reduceri și ofertele de Black Friday.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE