Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: Bucătăria este spațiul preferat al românilor. Cum ar arăta în mod ideal?

Bucătăria de vis a românilor este una închisă, spațioasă și echipată. Am aflat acest lucru, din studiul realizat de Asociația Română pentru Design și Inovație.

Potrivit studiului, bucătăria este spațiul preferat al românilor. La întrebarea: Care cameră ți-ai dori să fie mai mare - peste 64% dintre respondenți au răspuns bucătăria. Este urmată de living, cu aproape 62%, iar pe locul 3 se află baia. Camera copilului și balconul sunt la coada clasamentului.

Bucătăria, spațiul în care oamenii se adună și petrec timp

Bucătăria nu este numai un loc unde se gătește. Este și unul în care oamenii se adună și petrec clipe minunate împreună. Așa că stilul bucătăriei este foarte important. Bucătăriile separate de living sunt prima opțiune pentru peste 64% dintre cei care au participat la sondaj. Puțin peste 32% au spus că preferă o bucătărie deschisă către living.

Motivele pentru care unii români își doresc să aibă o bucătărie deschisă? Pe primul loc se află relaționarea cu familia. Asta au spus 86% dintre respondenți. Cei chestionați au mai spus că în cazul bucătăriei deschise e mai mult spațiu și mai multă lumină.

Românii își doresc o bucătărie închisă

Însă, procentul românilor care își doresc o bucătărie închisă este cu mult mai mare. 9 din 10 români care au spus că preferă o bucătărie închisă și-au motivat alegerea pentru evitarea răspândirii mirosurilor de mâncare în toată casa. Contează mai puțin obișnuința, aspectul aparatelor electrocasnice sau prezența centralei termice.

Trebuie menționat faptul că studiul a fost realizat în online pe un eșantion de 2.511 respondenți, în perioada 27 octombrie – 10 decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE