Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apartamentele din blocurile cu risc seismic nu vor mai putea fi închiriate

Camera Deputaților a votat proiectul de lege prin care apartamentele din blocurile cu risc seismic unu nu vor mai putea fi închiriate.

Motivul invocat de autorități este ”apărarea dreptului la viață a altor persoane”. Legea merge la promulgare și va intra în vigoare de anul viitor.

Lovitură pentru sistemul de închiriere în regim hotelier

Măsura reprezintă o lovitură pentru piața imobiliară, dar și pentru sistemul de închiriere în regim hotelier. De exemplu, numai în București sunt aproximativ 500 de imobile cu bulină roșie, majoritatea în zona centrală a orașului. Multe dintre ele pot fi găsite pe platfome precum Booking sau AirBnB.

Reamintim că, din august 2023, este în vigoare o interdicție privind desfășurarea de activități comerciale în blocurile expertizate cu risc seismic unu și doi.

O altă prevedere înlesnește introducerea blocurilor care riscă să se prăbușească în programul național de consolidare prin votul a 50%+1 din numărul de proprietari, față de unanimitate, cum era până acum, condiționare care, în multe situații, bloca lucrările de reabilitare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE