Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studenții și-au ocupat locurile din cămine

Luni începe un nou an universitar, iar studenții fac ultimele pregătiri. În campusurile universitare e un du-te-vino continuu. Dacă pentru unii traiul în comun reprezintă ceva nou, alții au deja câțiva ani petrecuți în căminele studențești. Iar dacă unele universități au mărit taxele percepute pentru cazarea tinerilor, altele au păstrat tarifele de anul trecut.

Complexurile studențești s-au umplut în acest weekend. Tinerii au avut grijă să-și ocupe locurile din timp și să se asigure că nu le lipsește nimic. Ca întotdeauna, frigiderul rămâne esențial în viața la cămin.

Dacă unii dintre studenți și-au adus de acasă și saltele sau calorifere, alții le-au primit odată cu preluarea camerei. Așa că nu le-a rămas decât să își organizeze lucrurile și să se ocupe de curățenie. O activitate care devine mult mai ușoară când e făcută alături de colegii cu care ai împărțit camera și în anii anteriori. Este și cazul Cătălinei și al colegei, Ingrid, studente la Inginerie medicală în cadrul Universității Politehnica București.

Cătălina, studentă în anul 4 la Inginerie medicală: De saltele nu a fost nevoie, toate sunt noi. Mi-a adus frigider, cu colegele de modul, mereu l-am împărțit. Dulapurile au fost de ajuns, nu a fost nevoie de altcineva. Pe modul ne-am mai cumpărat noi răftulețe să ne punem vasele și tot ce ține de bucătărie.

Ingrid, studentă în anul 3 la Inginerie medicală: Stând încă un an în cămin, am reușit să cunosc destule persoane, cu care mă înțeleg foarte bine. Cel mai mult mă bucur că m-am reîntâlnit cu colegele de modul și colegele de cameră.

Pentru un loc în aceste camere, studenții din complexul bucureștean Regie plătesc 275 de lei pe lună. În aceste sume sunt incluse și utilitățile. Cu gât gradul de confort este mai mare, crește și tariful. Într-un astfel de cămin, un loc într-o cameră cu două paturi costă 500 de lei pe lună pentru studenții de la buget.

Cristian: Am mai stat și anul trecut și a fost foarte ok în căminul acesta. Curățenie, liniște.

Răzvan: E 500 de lei, dar pentru că părinții noștri sunt cadre didactice, avem o reducere de 150 lei. Deci, plătim 350 lei.

Și la Timișoara, studenții de la Medicină sau Drept și-au luat locurile în cămine. Și și-au adus cu ei toate cele necesare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE