Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studenții ar putea învăța online, începând cu noul an universitar

Predarea online în universități va fi „legalizată” din toamnă, de la debutul anului universitar 2022-2023, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat în consultare de Ministerul Educației.

Astfel, Legea Educației va fi modificată prin acest proiect de OUG și va prevedea că ”unele activități din cadrul formei de învățământ cu frecvență se pot desfășura prin intermediul resurselor electronice, informatice și de comunicații specifice, prevăzute în standardele de calitate elaborate și aprobate de ARACIS”.

Cu alte cuvinte, studenții vor putea învăța și online de la începutul următorului an universitar, prin intermediul dispozitivelor electronice.

Standardele pentru predare online vor putea intra în vigoare la începutul anului universitar următor.

Odată cu încetarea stării de alertă în România, în luna martie, universitățile nu au mai putut organiza cursuri online, ceea ce a dus la nemulțumiri în rândul studenților.

Ministerul Educației a emis atunci o notă prin care se transmitea că universitățile urmau să revină la predare cu prezență fizică, iar dacă acest lucru nu era posibil imediat, ele puteau decide, în baza autonomiei universitare, o perioadă de tranziție.

România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe 8 martie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE