Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stere Halep, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: ”Noi suntem curaţi în faţa Domnului”

Stere Halep a venit cu o primă reacție după ce Simona Halep a primit o suspendare de patru ani de la ITIA. Tatăl Simonei Halep, și-a exprimat dezamăgirea și spune că jucătoarea de tenis va ataca decizia.

”Normal, e dezamăgită, dacă unii vor să o scoată vinovată, eu am declarat. 100 de ani să îi dea suspendare, nu putem să recunoaștem așa ceva, că vor unii să o scoată vinovată asta este treaba lor.

Conform legilor, vom face și lucrul acesta (de a ataca decizia). Simona are o stare de spirit foarte bună, ce poți să faci, nu poți să faci absolut nimic.

Dacă lucrurile merg în felul acesta, păcat mare pentru toți sportivii, li se poate întâmpla la oricare. Legea internațională trebuie să facă ceva pentru acești oameni, care trebuie să schimbe ceva.

Adică nu se poate ca numai sportivul să fie vinovat, nu există așa ceva în lumea asta. Noi suntem curați în fața Domnului și atâta tot.”, a declarat Stere Halep.

Simona Halep, găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antdoping

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (31 ani), dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei, iar a doua este legată de neregularităţile fin paşaportul său biologic (ABP).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE