Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stare de alertă în Vrancea, din cauza ninsorilor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorii și a viscolului.

Astfel, premierul Ciucă a convocat în regim de urgență Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dispunând decretarea stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea, a transmis sâmbătă Guvernul.

„Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, transmite Guvernul.

Prefectul județului Vrancea, solicitare către Guvern

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a solicitat, sâmbătă, instituirea stării de alertă în judeţ, pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile.

„Tocmai ce am încheiat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind solicitarea declarării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea pentru înlăturarea efectelor căderilor abundente de zăpada şi a viscolului care încă mai persistă în zona de sud a judeţului”, a declarat Halici, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că a avut discuţii cu ministrul Afacerilor Interne şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care i-au promis că această solicitare va fi aprobată în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Care sunt măsurile luate după decretarea stării de alertă

Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum:

  • suplimentarea forțelor de intervenție,
  • alertarea structurilor din zonele limitrofe,
  • asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE