Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spectacol în Nigeria, la festivalul Durbar. Mii de oameni au celebrat finalul sărbătorii Eid al-Adha

Sfârșitul sărbătorii Eid al Adha din Nigeria aduce ceremonii religioase și parade cu cai, reunite sub numele de festivalul Durbar. Eid al-Adha marchează punctul culminant al celui mai important pelerinaj din lumea musulmană, Hajj, care este și unul dintre cei cinci stâlpi ai islamului.

Festivalul anual începe cu rugăciuni, urmate de o paradă a bărbaților îmbrăcați în haine tradiționale, călare pe caii lor împodobiți. Procesiunea parcurge străzile orașului până la palatul emirului. Practica datează de peste 200 de ani, dar unii oameni cred că a fost sărbătorită de locuitorii acelei regiuni încă din secolul al 14-lea.

Parada anuală a cailor din Nigeria

În timpul festivalului, o uriașă procesiune de bărbați îmbrăcați în straie tradiționale și turbane călăresc cai împodobiți pe străzile mai multor orașe nigeriene, printre care Kano, Bida, Sokoto și Katsina.

Anul acesta, zeci de călăreți din diferite regiuni s-au adunat în Bida, un oraș situat în statul Niger, pentru a lua parte la celebrarea vibrantă a culturii, istoriei și tradiției.

Pe lângă cai și religie, muzica joacă, de asemenea, un rol foarte important în Festivalul Durbar.

Trupe mari interpretează muzică tradițională de bazar și Africa de Vest, alături de spectacole de la dansatori energici și cascadori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE