Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mii de oameni au vizitat Muzeul Cotroceni. O parte a palatului Cotroceni, deschisă publicului din 1991

Mii de oameni în vizita la Muzeul Național Cotroceni. O aripă a palatului este deschisă publicului din 1991. Anul acesta se împlinesc 31 de ani de atunci, motiv pentru care, intrarea este gratuită. Cele mai căutate sunt saloanele regale din fostul palat folosit de regele Ferdinand și regina Maria.

Marele salon alb, numit și Salonul Cerchez, după numele arhitectului care a refăcut salonul în anii 20, la rugămintea Reginei Maria, care, după ce a devenit regina României mari, a dorit un spațiu care să reunească elemente din provinciile unite. Vizitatorii pot observa elemente arhitecturale din Țara Românească, din Moldova, din Transilvania, toate în acest salon, unde regele Ferdinand și regina Maria primeau oaspeții.

„Avem biblioteca regelui Ferdinand, unde el își primea audiențele și lucra. Avem salonul florilor unde regina Maria ținea seratele muzicale sau literale și sufrageria regală cu masa regelui Arthur, masă care a fost realizată după designul reginei Maria,” a explicat Bianca Maria Bălșan, șef serviciu programe culturale, muzeul Cotroceni.

Peste 2500 de persoane au descoperit în această zi atât saloanele, cât și cele două expoziții.   

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE