Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Spania: Premierul Pedro Sanchez a transmis că nu demisionează

Pedro Sanchez a anunțat, luni, că nu își dă demisia. Zilele trecute, el a spus că vrea să ia o pauză pentru a decide dacă trebuie să continue să fie la conducerea guvernului spaniol, a precizat socialistul într-o scrisoare de patru pagini publicată pe reţele de socializare.

Știrea inițială:

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunță dacă demisionează sau nu

Pedro Sanchez, prim-ministrul spaniol, va anunţa luni, într-o intervenţie televizată, decizia în privinţa eventualei sale demisii, a comunicat biroul său de presă, transmit AFP şi Reuters. În weekend, a fost mobilizare în Spania, în sprijinul premierului Sanchez. Susținătorii i-au cerut să rămână în funcție.

„Trebuie să iau o pauză şi să mă gândesc” pentru a decide „dacă trebuie să continui să fiu la conducerea guvernului”, a precizat, zilele trecute, socialistul în vârstă de 52 de ani, aflat la putere din 2018, într-o scrisoare de patru pagini publicată pe reţele de socializare.

Sanchez a anunțat că îşi suspendă îndatoririle publice „timp de câteva zile” pentru a lua o hotărâre.

Totul, după ce soția lui, Begona Gomez, a fost acuzată de trafic de influență. Tribunalul care o anchetează pe Gomez nu a furnizat detalii, întrucât dosarul este secret în primele stadii, afirmând doar că este vorba despre o plângere a grupului anticorupţie Manos Limpias (Mâini curate), al cărui lider are legături cu extrema dreaptă. De altfel, Pedro Sanchez a acuzat o campanie de destabilizare orchestrată de opoziţia de dreapta.

Mulți dintre spanioli au ieșit în stradă și i-au cerut premierului să nu renunțe la funcție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE