Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania: Dezbateri aprinse după ce o actriță de 68 de ani a apelat la o mamă-surogat pentru a-i naște nepoata. A fost ultima dorință a fiului său

În Spania are loc o dezbatere aprinsă după ce o celebritate în vârstă de 68 de ani ar fi apelat la o mamă-surogat din Miami pentru a avea un copil.

Mai mult decât atât, aceasta a declarat în revista ¡Hola! că bebelușul este de fapt al fiului ei care a murit de cancer în 2020, potrivit AP.

Actrița și prezentatoarea Ana Obregón a declarat pentru ¡Hola! că medicii l-au încurajat pe fiul ei, Aless Lequio García, să păstreze mostre de lichid seminal înainte de a începe tratamentul și că acesta și-a exprimat dorința, chiar înainte de a muri, de a avea un copil. Mostrele, a spus ea, au fost stocate în New York.

Sarcinile cu mame-surogat, interzise în Spania

Nașterile prin surogat sunt interzise în Spania, deși copiii rezultați din astfel de sarcini în alte țări pot fi înregistrați.

"Această fată nu este fiica mea, ci mai degrabă nepoata mea. A fost ultima dorință a lui Aless de a aduce un copil pe lume", a declarat Obregón pentru revistă.

Rapoartele inițiale despre copil au atras atenția presei spaniole și a partidelor politice din țară, stârnind critici din partea guvernului coaliție de stânga. Mulți politicieni înalți și instituții media spaniole vorbesc despre maternitatea surogat ca și când ar fi o "închiriere a uterului".

Cazul a ajuns subiect de discuții și în lumea politică din Spania

Ministrul Egalității, Irene Montero, susține că sarcinile prin surogat sunt "o formă de violență împotriva femeilor".

Partidul socialist al coaliției a declarat că legislația ar trebui să fie modificată pentru a împiedica spaniolii să folosească mame surogat în alte țări.

Dar ministrul Apărării Margarita Robles s-a abținut miercuri să îl critice pe Obregón, spunând că, deși legea este clară în Spania, deciziile personale trebuie respectate.

Principalul partid conservator de opoziție, Partidul Popular, susține că este deschis la dezbaterea legalizării acestor sarcini dacă nu există nicio plată.

Inițial, faptul că problema o privea pe Obregón, în vârstă de 68 de ani, părea să genereze la fel de multă controversă ca și cea legată de maternitatea surogat în sine.

¡Hola! a declarat că bebelușul s-a născut pe 20 martie și a fost conceput în iunie, când fiul lui Obregón ar fi împlinit 30 de ani.

Obregón este una dintre cele mai mari celebrități din Spania și a apărut în numeroase emisiuni TV, inclusiv într-un episod din "The A-Team". Cândva, ea era cunoscută mai ales pentru ședința foto anuală de început de vară din reviste, în bikini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE