Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania: Atac cu armă albă în două biserici. Un bărbat a murit

Un angajat al unei biserici a fost ucis, iar mai mulți oameni, printre care și un preot au fost răniți, în urma unor atacuri cu armă albă care au avut loc la două biserici din sudul Spaniei. Autoritățile consideră incidentul ca un posibil atac terorist.

Atacatorul era înarmat cu o macetă

Primul atac a avut loc în biserica San Isidro din orașul Algeciras, unde bărbatul înarmat cu o macetă a atacat un preot, care a fost rănit grav, potrivit Ministerului spaniol de Interne. Agresorul a mers apoi la o a doua biserică, aflată la cinci minute distanță, unde a atacat și a ucis un angajat al bisericii.

Bărbatul care a fost ucis este Diego Valencia, un sacristan (n. red. persoană care are în grija sa sacristia, clădirea în care se păstrază obiectele de cult) la biserica Nuestra Senora de La Palma, în timp ce preotul titular al bisericii parohiale din San Isidro, Antonio Rodriguez, se află printre răniți și este în stare critică, a declarat purtătorul de cuvânt al Algeciras, relatează Euronews.

Poliția susține că agresorul a intrat mai întâi în biserica San Isidro și l-a atacat pe Rodriguez.

Suspectul a intrat apoi în biserica Nuestra Senora de La Palma, unde a deteriorat bunuri înainte de a-l ataca pe Valencia, care a fugit din biserică, dar a fost urmărit și ucis, a precizat poliția în declarație.

Atacatorul a fost arestat

Poliția a declarat că atacatorul a fost arestat, dar nu a oferit detalii cu privire la numele sau naționalitatea acestuia. Totuși, presa spaniolă a relatat că este vorba despre un cetățean marocan în vârstă de 25 de ani.

Instanța Supremă din Spania a declarat a fost deschisă o anchetă și a catalogat incidentul drept un posibil act de terorism. Primarul orașului unde au avut loc atacurile a declarat o zi de doliu.

Premierul spaniol Pedro Sanchez și-a exprimat pe Twitter condoleanțele față de victimele „teribilului atac”, în timp ce secretarul general al Conferinței Episcopale din Spania, Francisco Garcia, a menționat „marea durere” pe care a simțit-o la aflarea veștii.

„Sunt momente triste de suferință, suntem uniți de durerea familiilor victimelor și pentru dieceza de Cadiz”, a scris el pe Twitter.

Jose Ignacio Landaluce, primarul din Algeciras, a declarat o zi de doliu în oraș și un miting în fața bisericii Nuestra Senora de La Palma.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE