Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc și-a intensificat criticile la adresa tratamentului nedrept față de comunitatea LGBTQ+, deși a susținut că homosexualitatea este în continuare un păcat, potrivit AP.

Papa Francisc: „Homosexualitatea nu este o crimă, este un păcat”

„A fi homosexual nu este o crimă. Nu este o crimă. Da, este un păcat. Dar să facem mai întâi distincția între păcat și crimă”, a spus Suveranul Pontif.

Biserica Catolică se opune în continuare relațiilor între persoane de același sex din motive morale, în ciuda acceptării lor sociale și legale tot mai mari în multe părți ale lumii.

În 2021, Francisc a semnat un mesaj în care spunea că Biserica nu poate accepta căsătoriile între persoane de același sex, indiferent cât de stabilă sau pozitivă este relația de cuplu.

Papa Francisc spune că Biserica trebuie să ajute la abrogarea legilor care pedepsesc oamenii cu o altă orientare sexuală.

În zilele noastre sunt 50 de țări în care sunt prevăzute pedepse legale. Dintre acestea, în aproximativ zece țări, sunt prevăzute pedepse cu moartea. Cred că este nedrept.

-Papa Francisc

În 2008, Vaticanul a refuzat să semneze o declarație a Organizației Națiunilor Unite care a cerut dezincriminarea homosexualității. Atunci, Biserica Catolică era condusă de Papa Benedict al XVI-lea.

Papa Francisc denunță folosirea armelor

Suveranul Pontif, un critic frecvent al industriei de armament, a denunțat, de asemenea, utilizarea armelor de către civili pentru a se apăra, spunând că aceasta devine un „obicei”.

„În loc să facem efortul de a ne ajuta să trăim, facem efortul de a ne ajuta să ucidem. Vă rog, haideți să spunem ceva care să oprească acest lucru", a spus el, denunțând industria armelor pentru că vinde moarte.

Comentariile lui Francisc au venit la câteva zile după împușcăturile în masă aproape consecutive din California, care au făcut zeci de victime și au rănit multe altele.

120 de arme de foc la 100 de locuitori

Cifrele de la Gun Violence Archive - o bază de date de cercetare non-profit - arată că numărul de împușcături în masă a crescut semnificativ în SUA în ultimii ani.

În SUA există mai mult de 120 de arme de foc la 100 de locuitori, mai mult decât oriunde în lume. În Anglia și Țara Galilor, pentru comparație, există puțin sub 5 arme de foc la fiecare 100 de persoane.

Papa Francisc: „Am o stare de sănătate bună”

Reporterii de la AP l-au întrebat apoi pe Papa, în vârstă de 86 de ani, despre propria sănătate.

„Am o stare de sănătate bună. Pentru vârsta mea, sunt normal. Aș putea muri mâine, dar sunt sub control. Cer mereu harul ca Domnul să-mi dea simțul umorului”, a spus el.

Predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a murit în decembrie, după ce, cu un deceniu înainte, a devenit primul suveran pontif din ultimii 600 de ani care a demisionat.

Acest lucru a creat o situație extraordinară, în care au existat efectiv doi papi, încălcând protocolul, deoarece, de obicei, unul îi transmite puterea celuilalt la moartea sa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE