Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania: Apărătorii drepturilor animalelor cer interzicerea curselor de tauri

O nouă cursă cu tauri a avut loc în apropierea capitalei Spaniei, deși autoritățile încearcă să oprească aceste evenimente. Organizatorii cursei au luat, totuși, măsuri suplimentare pentru a evita cazurile de rănire gravă sau de deces al participanților. Chiar dacă protestele apărătorilor drepturilor animalelor sunt tot mai dese în Spania, cursa cu tauri de lângă Madrid a avut numeroși participanți. 

13 persoane și-au pierdut viața în curse în acest an

Evenimentul a decurs fără probleme și nu au fost înregistrate cazuri de rănire gravă a participanților, doar câteva vânătăi. Însă nu întotdeauna este așa. De la începutul acestui an, cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața în timpul curselor cu tauri sau al altor festivități cu tauri organizate în Spania. Apărătorii festivalurilor populare spun că este vorba de o tradiție veche și prețuită de mulți. 

„Riscul face parte din sărbătoare. Mulți oameni se bucură și de riscuri. Este adrenalina pe care o avem cu toții în noi. Să fii în pericol și să alergi,” a spus un participant.

Festivitățile populare care implică taurii au fost mult criticate de grupurile pentru drepturile animalelor. Un număr tot mai mare de oameni se întreabă acum dacă această tradiție care poate provoca uneori pierderea de vieți omenești ar trebui păstrată.

Peste 15 mii de evenimente pe parcursul unui an

Guvernul spaniol a încercat să oprească desfășurarea unor evenimente similare și își argumentează deciziile prin sprijinul tot mai mare pentru drepturile animalelor. Și dacă numărul luptelor cu tauri, vestitele corida, a scăzut cu 40 la sută, numărul curselor și a altor festivități cu implicarea taurilor rămâne neschimbat – peste 15 mii de evenimente pe parcursul unui an.

„Aceste festivități populare iau vieți omenești, precum și viețile animalelor, iar adevărul este că nu există aproape nici un control al acestora,” a declarat Ana Bejar, reprezentant al partidului pentru protecția animalelor.

Primarii din Spania spun că sunt îngrijorați și indică asupra necesității înăspririi măsurilor de securitate.

„Nu ar trebui să încetăm să avem aceste festivități populare care au fost sărbătorite de ani de zile, dar trebuie să sporim măsurile de securitate,” a explicat Antonio Herrero, primarul Becerril de la Sierra. 

În acest an, cursa cu tauri din Becerril de la Sierra de lângă Madrid a fost organizată într-o nouă locație. A fot aleasă o alee mai scurtă și mai largă pentru a reduce riscul de accidente, dar și pentru a exista siguranța că doar cei care sunt apți să alerge se pun în fața taurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE