Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorin Oprescu a fost prins în Grecia . Fostul primar al Capitalei era dat în urmărire internațională

Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, Grecia, de autoritățile elene. Fostul primar al Capitalei a fost dat în urmărire de Poliția Română, după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru constituire a unui grup infractional organizat in varianta agravată

UPDATE 19.45 Poliția Română confirmă că Sorin Oprescu a fost reținut în Atena și condus la sediul autorităților competente.

“La data de 17 mai a.c., în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, în 13 mai, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu şi spălarea banilor”, se arată într-un comunicat emis de IGPR.

Autoritățile l-au găsit pe Sorin Oprescu la o adresă din Glyfada, o suburbie cu deschidere la mare a Atenei, frecventată de magnații greci, dar și de politicienii, și oamenii de afaceri străini.

Sorin Oprescu a fost reținut la Atena, de autoritățile elene. Fostul primar era dat în urmărire internațională.

Sorin Oprescu era dat în urmărire, după ce nu a fost găsit la domiciliu de polițiști. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Oprescu a fost acuzat că a primit, în septembrie 2015, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor.

Iniţial, sentinţa în dosar ar fi trebuit dată în luna aprilie 2021, însă cele două judecătoare din complet - Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu - nu au ajuns la un acord, astfel încât a fost cooptat un al treilea judecător, prin formarea unui complet de divergenţă, iar dezbaterile în proces au fost reluate de la zero, în vederea soluționării cazului. Ultimul termen al procesului a avut loc în octombrie 2021.

Pe 13 mai 2019, Sorin Oprescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Decizia a fost atacată atât de fostul primar, care a solicitat să fie achitat, cât şi de procurorii DNA, care au cerut o pedeapsă mai mare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE