Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorin Grindeanu, audiat la DNA. Ministrul Transporturilor, martor în dosarul șefilor CFR acuzați de corupție

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, le-a spus marţi procurorilor anticorupţie că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situaţiei în dosarul în care directorul general interimar al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a fost citat, astăzi 17 ianuarie 2023, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, în calitate de martor și a dat o declarație în fața procurorilor, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Directorul general interimar al Companiei Naţionale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, Simu-Alexandru Ion, a fost pus sub acuzare de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Timişoara, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.

Totodată, procurorii DNA au început urmărirea penală şi faţă de directorul general adjunct tehnic în cadrul CNCF CFR SA, Ceşa Petru, pentru abuz în serviciu, în formă continuată, şi uzurparea funcţiei, potrivit Agerpres.

În ordonanţa procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii aprilie 2022, suspectul Ceşa Petru, în calitatea menţionată, la instigarea celuilalt suspect, şi-ar fi arogat atribuţiile funcţiei de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deţinea această funcţie sau o împuternicire în acest sens şi a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

Cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalţi angajaţi din subordine pentru ca pe viitor suspecţii să nu se mai vadă expuşi „riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE