Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Directorul general interimar al CFR, pus sub acuzare de procurorii DNA, pentru corupție

Directorul general interimar al Companiei Naţionale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, Simu-Alexandru Ion, a fost pus sub acuzare de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Timişoara, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.

Totodată, procurorii DNA au început urmărirea penală şi faţă de directorul general adjunct tehnic în cadrul CNCF CFR SA, Ceşa Petru, pentru abuz în serviciu, în formă continuată, şi uzurparea funcţiei, potrivit Agerpres.

În ordonanţa procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii aprilie 2022, suspectul Ceşa Petru, în calitatea menţionată, la instigarea celuilalt suspect, şi-ar fi arogat atribuţiile funcţiei de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deţinea această funcţie sau o împuternicire în acest sens şi a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, suspectul Ceşa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcţii de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CNCF CFR SA, arată un comunicat al DNA Timişoara.

După apariţia în spaţiul public a uneia dintre cele două decizii, Ceşa Petru, în urma unei cercetări disciplinare formale, ar fi emis două decizii prin care a desfăcut contractul de muncă al unei angajate, bănuită că ar fi remis presei documentul respectiv. Angajata a fost demisă, însă, „din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul Muncii, motivând că aceasta nu a reuşit să-şi dovedească nevinovăţia”.

Cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalţi angajaţi din subordine pentru ca pe viitor suspecţii să nu se mai vadă expuşi „riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE