Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Masă sănătoasă în școli: O treime din elevii din România vor beneficia de program, din septembrie

Aproape un milion de elevi români vor putea beneficia de programul național „Masă sănătoasă în școli”. La începutul ședinței de guvern de miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o serie de precizări referitoare la acest proiect.

„Pentru a asigura coerența avem următoarele surse de finanțare pentru un program național integrat <<Masă sănătoasă în școli 2022-2027>>. Sursele de finanțare depășesc 1 miliard de euro. Este vorba de un grup țintă de peste 900 de mii de elevi, deci o treime din elevii acestei țări”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că Ministerul Agriculturii și Ministerul Sănătății vor asigura buna funcționare a acestui program.

„Punând la un loc, putem să avem un program integrat de masă sănătoasă în școli. Ministerul Sănătății va defini lista alimentelor care corespund conceptului de masă sănătoasă. Prin Ministerul Agriculturii vom încuraja utilizarea de produse agro-alimentare exclusiv românești”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educației a menționat că acest program ar urma să fie demarat din luna septembrie a acestui an, iar proiectul vizează reducerea abandonului școlar. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE