Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Programul ”Masă caldă în școli”. Sorin Cîmpeanu: „În fiecare județ a fost dublat numărul de școli care vor beneficia”

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Elevi din peste 300 de unități de învățământ din România vor beneficia de programul național ”Masă caldă în școli”. Ministrul Educației a anunțat, miercuri, ”este o măsură importantă pentru accesul la educație al copiilor din zonele dezavantajate”, unde „masa caldă face diferența pentru mulți dintre părinți în a-ți trimite sau a nu-ți trimite copilul la școală”.

Sorin Cîmpeanu a explicat că a fost prezentată în primă lectură o hotărâre de Guvern „prin care se stabilesc normele de aplicare ale programului național ”Masă caldă în școli”.

„Un proiect de OUG prin care creștem numărul de școli de la 300 la 350, după ce anul acesta am crescut de 150 la 300 de școli. Ministerul Educației a realizat o selecție atentă pentru ca de acest program să beneficieze acele 300 de școli care au cea mai mare nevoie.

Inspectoratele școlare, în urma unei analize, prin complementaritate cu finanțarea pe care școlile o primesc pentru asigurarea unei mese calde prin programul național de reducere a abandonului școlar am definitivat lista celor 300 de școli. Lista face obiectul unei ordin de ministru pe care l-am semnat astăzi și care este deja public și disponibil.

În fiecare județ a fost dublat numărul de școli care vor beneficia”, a afirmat ministrul Educației.

Lista completă cu școlile în care elevii beneficiază de masă caldă.

Programul ”Masă caldă în școli”. Cîmpeanu: „Am crescut alocația zilnică de la 10 la 15 lei”

„Având în vedere că din această listă nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă, sunt incluse școli cu un număr de elevi mai mic. Asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate.

Finanțarea aprobată este de 354.000 de lei. Este de 10 ori mai mare decât anul 2016, când a început programul masă caldă cu 35 de milioane de lei finanțare.

Am crescut alocația zilnică de la 10 la 15 lei pentru a preîntâmpina acele situații în care tarifele de 10 lei nu au fost suficiente pentru a genera atractivitate în rândul operatorilor economici, mai ales în contextul scumpirilor.

Avem ordinul de ministru cu lista celor 300 de școli semnat, avem prezentată HG cu normele de aplicare în primă lectură. Se va aproba săptămâna viitoare după ce va primi toate avizele pentru extinderea cu încă 50 de școli.

Este o măsură importantă pentru accesul la educație al copiilor din zonele dezavantajate, din mediul rural și nu numai. Masa caldă face diferența pentru mulți dintre părinți în a-ți trimite sau a nu-ți trimite copilul la școală”, a concluzionat ministrul Educației.

Distribuie

Taguri