Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Sora” lui ChatGPT. Compania OpenAI dezvăluie un nou model de Inteligență Artificială, capabil să genereze videoclipuri realiste

Compania OpenAI, creatorul ChatGPT, a dezvăluit un nou model de Inteligență Artificială (AI) care creează videoclipuri realiste pe baza unor indicații text.

Modelul text-to-video, numit „Sora”, are „o înțelegere profundă a limbajului” și poate genera „personaje convingătoare care exprimă emoții vibrante”, arată OpenAI într-o postare.

„Sora este capabilă să genereze scene complexe cu mai multe personaje, tipuri specifice de mișcare și detalii precise ale subiectului și ale fundalului”, a declarat start-up-ul susținut de Microsoft.

Calitatea hiper-realistă a videoclipurilor a stârnit deja reacții pe rețelele de socializare, utilizatorii calificând rezultatele ca fiind „ieșite din comun”.

Apariția noului model stârnește și îngrijorări

Apariția noului model de AI a generat de asemenea îngrijorări cu privire la potențialele riscuri, în contextul în care fenomenul deep fake a luat amploare în ultimii ani. OpenAI a precizat în postarea sa de pe blog că va lua mai multe măsuri de siguranță importante înainte de a lansa Sora pentru publicul larg.

„Lucrăm cu experți în domenii precum dezinformarea și hate speech - care vor testa modelul”, a precizat compania, potrivit Al Jazeera.

OpenAI a recunoscut, de asemenea, că Sora are puncte slabe. „De exemplu, o persoană poate lua o mușcătură dintr-o prăjitură, dar, după aceea, prăjitura poate să nu aibă semnul mușcăturii”, au declarat oficiali din cadrul companiei.

Rivalii OpenAI - Meta și Google - au încercat de asemenea să implementeze o tehnologie similară, dar modelele lor nu au produs rezultate la fel de realiste.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE