Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sondaj: 76% dintre bucureșteni au o părere negativă despre activitatea lui Nicușor Dan

76% dintre bucureșteni sunt de părere că activitatea primarului Capitalei, Nicușor Dan, este „proastă” (62%) sau „foarte proastă” (14%), arată un sondaj CURS, realizat între 7 și 17 iunie.

Pe cealaltă parte, doar 22% dintre respondenți consideră activitatea edilului ca fiind una „foarte bună” (3%) sau „bună” (19%), în timp ce 2% dintre aceștia au răspuns cu „nu știu/nu răspund”.

Când vine vorba, însă, despre activitatea primarului din propriul sector, bucureștenii sunt mai divizați. 45% dintre ei consideră o activitate „foarte bună” (10%) sau „bună” (35%) a propriului edil, în timp ce 51% o consideră „proastă” (41%) sau „foarte proastă” (10%).

Rezultatele sondajului CURS pot fi influențate de problemele pe care bucureștenii le percep ca fiind rezolvate, nerezolvate sau înrăutățite. La începutul lunii iunie, Nicușor Dan afirma, în platoul Euronews, că bucureștenilor le este „greu” să înțeleagă „lucruri abstracte”.

Care sunt principalele probleme ale bucureștenilor

Pentru aproape un sfert din locuitorii Capitalei (24%), traficul este cea mai mare problemă, urmată, la mare distanță, de lipsa curățeniei (12%) și a locurilor de parcare (9%), potrivit sondajului CURS.

Poluarea, colectarea gunoiului, încălzirea, sau lipsa drumurilor principale reprezintă, fiecare, problema principală a 8% din bucureșteni.

Sondajul CURS a fost realizat pe un eșantion de 1005 persoane, aferentă populaţiei adulte rezidente în Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste, în perioada 7-17 iunie. Acesta are o marja maximă de eroare, la nivelul întregului eșantion, de +/-3,1%, la un nivel de încredere de 95%..

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE