Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soarta lui Trump, în mâinile Curții Supreme a SUA. Fostul președinte află dacă va putea candida în statul Colorado

Curtea Supremă a Statelor Unite va analiza pe 8 februarie dacă Donald Trump este sau nu eligibil să candideze la președinție în statul Colorado. Instanța supremă din acest stat a invalidat candidatura fostului președinte american, ceea ce îl împiedică pe Trump să apară pe buletinele de vot.

Curtea Supremă a Statelor Unite este alcătuită din nouă judecători, dintre care șase sunt conservatori, iar trei au fost numiți chiar de Donald Trump, în timpul mandatului de președinte.

Oficialii din statele Colorado și Maine au decis, la sfârșitul anului trecut, că republicanul Trump nu se poate întoarce la Casa Albă, deoarece acesta s-a implicat în acte de insurecție în timpul atacului asupra Capitoliului din 2021. Prin urmare, acesta nu este eligibil pentru a candida la președinție, conform amendamentului 14 din Constituția SUA.

Donald Trump, marele favorit la primarele republicane pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, a cerut miercuri Curţii Supreme, pe care a revizuit-o în mare măsură în perioada mandatului său la Casa Albă, să se ocupe de acest caz, transmite Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE