Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sindicaliștii au protestat în fața Guvernului. Oamenii au cerut creșterea salariilor

Câteva sute de sindicaliști au protestat în fața Guvernului. Cea mai importantă revendicare a mitingului organizat de Confederația Sindicală Meridian a fost creșterea salariilor.

Printre revendicările generale se numără majorarea la 3.200 de lei a salariului minim brut garantat pentru toate categoriile de angajați și instituirea prin lege a unui sistem de indexare automată raportat la inflație.

„Suntem aici pentru a striga pt ultima data ca nuse mai poate merge in continuare pt ca asistam la niste cresteri ingorzitoare la energie, gaze, utiloitati si nu numai”, a explicat Ion Oproiu, Vicepreședinte Confederația Sindicală Meridian.

Pentru personalul TESA, sindicaliştii au cerut eliminarea până la sfârşitul anului a tuturor inechităţilor privind salarizarea.

„Suntem profund nemultumiti. garzile si sporurile sunt platite la salriile din 2018. Ajunge o zi de eekend sa fie plaitia mai prost decat una din cursul saptamanii”, Delia Corina, biochimist.

Coaliția de guvernare are în discuție o propunere de majorare a salariul minim, din 2023, până la 3000 de lei brut. O decizie finală încă nu a fost luată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE