Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sinaia, stațiune cu prețuri de lux. Care sunt noile tarife

Sinaia devine stațiune de lux din această iarnă, cel puțin în privința prețurilor, care vor fi la fel ca în marile stațiuni europene din Italia, Franța sau Austria. Turiștii care și-au rezervat vacanțele la schi în Sinaia vor plăti cel mai scump skipass din România.

Autoritățile locale au anunțat noile tarife, mai scumpe cu 35% față de anul trecut. Astfel, o familie cu doi copii va plăti peste 700 de lei pentru o zi de schi, fără să socotim cazarea, mâncarea și alte cheltuieli suplimentare.

Skipass-ul din Sinaia este cel mai scump din țară

În prezent, skipass-ul din Sinaia este cel mai scump din țară. Un skipass este valabil pentru ambele tronsoane ale Gondolei Sinaia, Telescaunul și Teleschiul Soarelui și Skiliftul Pârtia Nouă.

Potrivit noilor tarife prețul unui abonament pentru un adult este de 230 de lei, iar de luni până vineri, 210 lei. Anul trecut era 170 și 160.

Astfel, pentru un weekend petrecut în stațiune, o familie formată din doi părinți și doi copii ar trebui să plătească o sumă cuprinsă între 760 și 920 de lei. Tot atât ar plăti și pentru un weekend în stațiunile de schi din Italia sau chiar Austria.

În stațiunea Livigno din Italia, prețul unui abonament asemănător este de 150 de lei la început de decembrie și 250 în plin sezon.

Ciprian Enea, consultant turism: „România este într-adevăr o destinație scumpă. Nu are sens să ne ferim de acest lucru, atât în momentul în care facem comparația pe produsele de litoral sau pe produsele de munte, fie că vorbim de sezonul de vară sau de iarnă. Serviciile pe anumite segmente de public sunt mult mai bune în străinătate. În România nu avem încă hoteluri competitive, nici pe zona de litoral, nici pe zona de munte. Nu avem încă atâtea hoteluri de cinci stele care să ofere servicii la nivelul lui 2023.”

Primarul din Sinaia spune că majorarea prețurilor este justificată

Primarul din Sinaia spune că majorarea prețurilor este justificată. Reamenajarea domeniului schiabil, majorarea succesivă a prețurilor energiei electrice și carburanților sunt principalele motive invocate de edil.

Vlad Oprea, primar Sinaia: „Dacă am merge cu tarife mai mici societatea ar fi în pierdere și ar trebui să închidem domeniul schiabil. S-au reamenajat trei pârtii noi, de 3,2 km. S-au dat în funcțiune spații de servicii pe suprafața gondolei, centre de închirieri, s-au dat în folosință noi grupuri sanitare.”

Maria Floricică, director Administrator Transport Urban Sinaia: „Creșterile de prețuri au venit ca urmare a scumpirilor în lanț la energia electrică. Diferența de 71%, intervenții, piese de schimb, tot.”

În prezent se poate schia în condiții bune doar pe pârtiile din patru stațiuni montane. Printre ele se numără Straja, Păltiniș și Mădăraș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE