Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep se află pe lista US Open, deși este suspendată provizoriu pentru dopaj

Simona Halep apare pe lista preliminară publicată de organizatorii de la US Open, deși ea este suspendată provizoriu pentru dopaj. Numele ei figurează la poziția 55, adică exact locul ocupat în prezent în clasamentul mondial. Iar în dreptul numelui ei apare o steluță, cu mențiunea că lista definitivă poate suferi modificări, având în vedere starea de suspendare a Simonei.

Odată cu apariția acestei vești, multă lume se întreabă dacă nu cumva cei de la US Open au informații mai multe în ceea ce privește o eventuală achitare a sa în acest dosar de dopaj. Tot în aceste zile, Halep a postat, după mult timp, un clip în care apare la antrenamente, iar fanii au făcut speculații provitoare la o revenire iminentă în circuit.

Simona Halep, pe lista preliminară US Open 2023

Pe 28 și 29 iunie, Simona a fost audiată de tribunalul independent de la Londra, care trebuia să dea verdictul în jurul datei de 13 iulie, însă totul s-a prelungit, din cauza complexității procesului. În orice caz, totul ar trebui să se clarifice în aceste zile.

Dacă acest verdict va fi favorabil, Halep ar putea participa la competiția de la Flushing Meadows. Interesant este că Halep a jucat ultimul meci oficial tot la US Open, în 2022, când a fost eliminată surprinzător de ucraineanca Daria Snigur în primul tur. Exact la acel meci, Simona a fost testată antidoping și a fost găsită pozitivă la Roxadustat.

  • Turneul US Open 2023 se va disputa în perioada 28 august - 10 septembrie.

Având în vedere pauza uriașă pe care a făcut-o de la turnee, Simona va ieși clasamentul WTA după turneul de la Montreal (9-15 august). Astfel, atunci când va reveni pe teren, fostul lider mondial va trebui să adune puncte de la turneele mici, de categorie ITF, potrivit celor de la Tennis World USA.

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, e în așteptarea verdictului

Simona Halep a fost informată pe 7 octombrie 2022 că a fost depistată dopată. Pe 21 octombrie 2022, Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată provizoriu, așa cum prevede articolul 7.12.1 din Programul Antidoping (TADP). Ea a fost audiată pe 28 și 29 iunie 2023, la 8 luni și jumătate distanță.

Pe durata suspendării provizorii, Simona nu are dreptul să concureze la niciun eveniment oficial de tenis aflat sub egida organismelor internaționale.

Dacă va fi confirmată vinovăția Simonei, ea ar urma să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Perioada finală a suspendării va fi calculată începând cu 7 octombrie, data la care Simona Halep a fost informată că este depistată pozitiv.

Dacă se dovedește că este vinovată, Halep ar putea primi o suspendare cuprinsă între doi și patru ani, potrivit regulamentului organizației mondiale antidoping (WADA).

  • Simona Halep este cea mai bună jucătoare română de tenis, în ceea ce privește palmaresul. Ea a câștigat 24 de titluri WTA, dintre care două de Grand Slam. Simona a fost lider mondial timp de 64 de săptămâni și este pe locul 10 în lume din acest punct de vedere.
  • 40.203.437 de dolari a câștigat Halep din tenis, potrivit site-ului oficial al WTA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE