Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep, revoltată după ce ITIA a amânat audierea ei din nou. ”Îmi distrug reputația, dar mă omoară și pe mine ca jucătoare”

Simona Halep a anunțat că este ”devastată”, după ce Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a amânat audierea ei a treia oară. Sportiva susține că, prin această decizie, îi este distrusă reputația. ”Mă omoară și pe mine ca jucătoare profesionistă. Nici nu vreau să discut despre consecințele asupra sănătății mele mentale”, a scris Halep.

”În această seară, încă o dată, sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat, din nou, a treia oară audierea mea, cu încă o lună.

Aștept să fiu judecată octombrie 2022. În decembrie, am reușit într-un final, datorită experților, să arăt că lotul de suplimentele pe care le-am folosit a fost contaminat, ceea ce a cauzat rezultatul pozitiv la controlul anti-doping.

Am solicitat, așa cum prevăd reglementările anti-doping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în reguli! Din păcate, ITIA a amânat audierea mea de trei ori”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

Simona Halep: ”Dreptatea întârziată înseamnă dreptate refuzată”

”Prin refuzarea dreptului meu de a fi judecată de un Tribunal Independent, faptul că nu îmi este permis să particip la niciun turneu de opt luni, acum știu că voi rata Australian Open, Rolland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai vorbim despre faptul că îmi voi fi pierdut punctele și poziția în clasament.

Nu numai că îmi distrug reputația, dar de asemenea mă omoară și pe mine ca jucătoare profesionistă. Nici nu vreau să discut despre consecințele asupra sănătății mele mentale.

Prin nerespectarea regulilor de către ITIA privind audierea rapidă pe care sunt îndreptățită să o am, este atât de lipsită de respect față mine, că nu mai am cuvinte.

Dreptatea întârziată înseamnă dreptate refuzată”, a mai precizat Simona Halep.

Simona Halep, care a fost suspendată provizoriu pentru un test antidoping pozitiv la US Open 2022, a anunţat, luni seara, că audierea sa programată pe 28 mai a fost amânată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

ITIA a explicat că a propus să existe o singură audiere pentru cele două acuzaţii formulate împotriva fostului lider mondial, relatează publicația britanică Express, preluată de Agerpres.

”Am propus ca ambele acuzaţii să fie judecate împreună pentru a evita audieri multiple. Pentru a face asta, dorim să oferim tuturor părţilor (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a studia materialele semnificative asociate cu ultima acuzaţie'', a afirmat ITIA, potrivit sursei citate.

"În cele din urmă, decizia aparţine tribunalului independent. D-ra Halep are şi ea oportunitatea de a-şi pregăti înfăţişarea înaintea tribunalului'', a adăugat ITIA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE