Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Silvio Berlusconi suferă de leucemie. Medicul personal al politicianului a confirmat diagnosticul

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost internat la secția de terapie intensivă a unui spital din Milano din cauza unei probleme de sănătate cauzate de o infecție anterioară. Ministrul italian de Externe a făcut publice detalii despre starea de sănătate a lui Berlusconi, despre care a spus că poate vorbi și este activ, relatează Euronews.com.

07/04/2023 , 10:28

Silviu Berlusconi are leucemie

Fostul premier italian Silvio Berlusconi este tratat pentru o infecție pulmonară care este rezultatul unei leucemii cronice, au declarat joi medicii săi.

Medicul personal al lui Berlusconi, Alberto Zangrillo, a semnat un buletin medical în care se precizează că acesta suferă de leucemie "de ceva timp", dar că acest cancer al celulelor sanguine se află într-o "fază cronică persistentă", relatează Euronews.com.

În vârstă de 86 ani, Silvio Berlusconi primește îngrijiri la secția de terapie intensivă a spitalului San Raffaele din Milano, unde își face investigațiile medicale de rutină, a precizat ministrul italian de Externe, Antonio Tajani.

Aflat la Bruxelles, Tajani a spus că Silvio Berlusconi s-a internat din cauza unei ”probleme nerezolvate” care legătură cu o infecție anterioară.

Berlusconi ar fi fost diagnosticat cu leucemie, au precizat surse, citate de cotidianul italian Corriere della Sera.

Ce probleme de sănătate a mai avut Silvio Berlusconi

De trei ori premier al Italiei, Silvio Berlusconi s-a confruntat cu mai multe probleme în ultimii ani. În 2020, s-a infectat cu COVID-19 și a fost internat în spital timp de 10 zile. Fostul șef al Executivului de la Roma a mărturisit că boala ”perfidă” a fost cea mai periculoasă provocare cu care s-a confruntat vreodată.

Berlusconi are un stimulator cardiac de mai mulți ani, a suferit o intervenție pe cord pentru a înlocui o valvă aortică în 2016 și a învins cancerul de prostată. În ianuarie 2022, a fost internat pentru o infecție a tractului urinar.

Mogul media și politician, Berlusconi s-a relansat în politică odată cu alegerile parlamentare din septembrie 2022, când a câștigat o funcție în Senat, la zece ani după ce i s-a interzis să ocupe funcții publice din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală.

Alegerile din 2022 au adus la putere un Guvern condus de extrema dreaptă, partidul Forza Italia al lui Berlusconi făcând parte din coaliția de guvernare a premierului Giorgia Meloni.

În ianuarie 2022, Berlusconi și-a retras numele din cursa pentru funcția de președinte al Italiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE