Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Shohei Ohtani devine cel mai bine plătit jucător din istoria MLB. Messi câștigă mai puțin: "E un contract istoric"

Japonezul Shohei Ohtani (29 de ani) va semna un nou contract cu echipa Los Angeles Dodgers, după cum a anunțat chiar el. Astfel, niponul va deveni cel mai bine plătit jucător de baseball din istorie.

Noul acord se va întinde pe o durată de zece ani, timp în care va fi remunerat cu 700 de milioane de dolari. Asta înseamnă 70 de milioane de dolari pe an, o sumă mai mare decât cea pe care o încasează starul fotbalului mondial, Lionel Messi, la LA Galaxy (în jur de 60 de milioane).

Shohei Ohtani, cel mai mare salariu din istoria baseballului

Înțelegerea dintre Shohei Ohtani și LA Dodgers a fost confirmată de agentul său, Nez Balelo, citat de publicația Time.

"Acesta este un contract unic, istoric, pentru un jucător unic, istoric. Shohei este încântat să facă parte din organizația Dodgers, el este încântat să înceapă acest parteneriat și și-a alcătuit contractul care să reflecte un angajament real din partea ambelor părți pentru un succes pe termen lung. Shohei și cu mine dorim să mulțumim tuturor organizațiilor care ne-au contactat pentru interesul și respectul lor, în special oamenilor minunați pe care am ajuns să îi cunoaștem și mai bine pe măsură ce acest proces s-a desfășurat", a declarat Nez Balelo, conform sursei citate.

De altfel, Ohtani le-a și transmis un mesaj fanilor și a confirmat și el noua înțelegere, chiar de sâmbătă, 9 decembrie. El a postat un mesaj pe rețelele de socializare.

"Tuturor fanilor și tuturor celor implicați în lumea baseball-ului, îmi cer scuze că mi-a luat atât de mult timp să mă decid. Am hotărât să-i aleg pe Dodgers să fie următoarea mea echipă. Tuturor fanilor lui Dodgers le promit să fac întotdeauna ceea ce este cel mai bine pentru echipă și să continui să dau tot ce am mai bun pentru a fi cea mai bună versiune a mea. Până în ultima zi a carierei mele de jucător, vreau să continui să muncesc pentru a merge înainte nu doar pentru Dodgers, ci și pentru lumea baseball-ului", a fost mesajul lui Shohei Ohtani.

Salariul de debut al lui Ohtani la Dodgers a fost de 545.000 de dolari anual

Japonezul a ajuns la Dodgers în 2017, iar la acel moment avea un contract anual de "doar" 545.000 de dolari, cu un bonus de 2,3 milioane la semnătură. La acel moment, el era deja văzut drept unul dintre cei mai valoroși jucători de baseball din istorie, cu o cotă de 200 de milioane de dolari.

Ulterior, Shohei Ohtani a câștigat de două ori în ultimii trei ani premiul de cel mai valoros jucător din MLB.

Până la sosirea lui Messi în SUA, cel mai mare salariu din toate sporturile de echipă din SUA îl avea jucătorul de fotbal american Patrick Mahomes. În 2020, el a semnat un contract pe zece ani cu Kansas City Chiefs, în valoare totală de 503 milioane de dolari, conform site-ului oficial NFL.

  • Din tot sportul mondial, doar Cristiano Ronaldo câștigă mai mult. El încasează de la Al-Ittihad în jur de 200 de milioane de euro pe an.
  • În ceea ce privește sporturile individuale, Floyd Mayweather este lider, cu un contract de 450 de milioane de dolari pe doi ani și jumătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE