Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Shakespeare și Corul Madrigal. Sau când actoria și muzica se unesc într-un spectacol plin de emoție

Corul Madrigal este cu siguranță una dintre bucuriile culturale ale României. Dacă ajungi la un spectacol al impresionantului cor, este imposibil să nu fii cu adevărat uluit. Acum, la început de primăvară, Madrigal pregătește un nou eveniment. De această dată, muzica renascentistă și versurile din operele lui William Shakespeare alcătuiesc un spectacol plin de emoție.

Un reportaj special realizat alături de actorul Emil Boroghină și dirijoarea Corului Madrigal, Anna Ungureanu, poate fi urmărit duminică, 10 martie, în cadrul emisiunii CULT, la Euronews România.

Corul Madrigal și vremea lui Shakespeare

Concertul Extraordinar „Shakespeare – sunet și cuvânt” e primul eveniment-concept din cadrul Stagiunii de Primăvară – Madrigal 2024

Să asiști la o repetiție a Corului Madrigal este mai mult decât o experiență uluitoare. Ești pur și simplu copleșit de emoție. Și nu, nu sunt cuvinte mari.

Versuri din lucrările lui Shakespeare, recitate de actorul Emil Boroghină, însoțesc repertoriul muzical interpretat de cor. Sunt parte dintr-un eveniment-concept al Stagiunii de primăvară, Madrigal 2024.

Anna Ungureanu, dirijoare în cadrul Corului Madrigal: „Acum câțiva ani, când am lansat această idee cu Shakespeare Cuvânt și Sunet sau Sunet și Cuvânt, a fost o revelație și pentru noi pentru că, iată, se poate aduce Shakespeare în actualitate prin această combinație între muzică și actorie”.

Emil Boroghină, actor și director fondator al Festivalului Internațional Shakespeare Craiova: „Vă mărturisesc că niciodată n-am visat, n-am visat în cele mai frumoase visuri să apar într-un spectacol ca partener al Corului Madrigal”.

Cât de actuale mai sunt vorbele lui Shakespeare, la peste 400 de ani distanță de vremea când au fost scrise? Hamlet este fără îndoială… actual.

Emil Boroghină, actor și director fondator al Festivalului Internațional Shakespeare Craiova: „Au luat-o razna vremurile. Cine, spre a le îndrepta, m-a hărăzit pe mine? Fiecare dintre noi, cu ceea ce putem, avem responsabilitatea să încercăm să salvăm lumea”.

Concertul Extraordinar „Shakespeare – sunet și cuvânt”, dedicat epocii elisabetane, este primul eveniment-concept din cadrul Stagiunii de Primăvară – Madrigal 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE