Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Selly a vorbit la summitul NATO pentru tineri: ”Nu vreau să trăiesc într-o lume în care AI decide ce este adevărat și ce nu”

Vlogger-ul român Selly a participat la summitul NATO pentru tineri, care în acest an a fost organizat în două orașe: Miami și Stockholm. Andrei Șelaru a vorbit despre influența rețelelor de socializare, dar și despre pericolele dezinformării și manipulării, mai ales în condițiile în care comunitatea internațională este puternic afectată de războaie. Selly ne va povesti mai multe despre experiența sa în această seară la Euronews România, în jurnalul orei 19:00.

În cadrul evenimentului tinerii au vorbit cu reprezentanții NATO despre probleme de securitate, schimbările climatice, dar și influența în creștere a inteligenței artificiale.

Selly, vlogger: ”Fac parte dintr-o armată care este mai mare și mai influentă chiar decât NATO. M-am alăturat acestei armate la vârsta de 11 ani, ca simplu soldat. Vorbesc despre armata informației înființată în era informațională. Nu este un serviciu militar obligatoriu. Toți ne-am alăturat voluntar. Iar astăzi, această armată numără peste 5 miliarde de soldați din întreaga lume.”

Selly, la NATO Youth Summit: ”Conflictele militare din lume din zilele noastre sunt intensificate de acest război informațional”

Vloggerul român Selly a vorbit și despre puterea războaielor virtuale.

Selly, vlogger: ”Când actorii răi folosesc aceste arme pentru a manipula și dezinforma, când se întâmplă acest lucru, drepturile omului, pacea mondială și democrația sunt în mare pericol. Conflictele militare din lume din zilele noastre sunt intensificate de acest război informațional în care fiecare dintre noi poate fi folosit drept soldat.”

Influencer-ul consideră că sunt necesare reglementări privind utilizarea inteligenței artificiale.

Selly, vlogger: ”Ei bine, nu vreau să trăiesc într-o lume distopică în care inteligența artificială decide ce este adevărat și ce nu este.”

La eveniment a participat și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a avut câteva sfaturi pentru tineri.

Jens Stoltenberg, secretar general NATO: ”Am avut un singur plan clar și acela a fost să nu devin politician, dar profesor de matematică și statistică. Aceasta a fost singura mea decizie clară în viață. Și am eșuat total. Cred că, în primul rând, este important să fii devotat lucrului pe care îl faci, indiferent ce anume faci, și să nu te gândești prea mult la următorul loc de muncă, ci să te gândești mai mult la locul de muncă pe care îl ai și să nu te temi foarte mult de autorități și de șefi.”

NATO Youth Summit a fost organizat pentru a patra oară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE