Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful NATO, despre contraofensiva Ucrainei. „Militarii ucraineni pot respinge forțele ruse și datorită armelor avansate oferite de SUA”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că recuperarea de către Ucraina a unui oraș aflat pe teritoriul anexat de președintele Vladimir Putin demonstrează că militarii ucraineni fac progrese și sunt capabili să-i respingă pe ruși.

„Am văzut că au reușit să cucerească încă un oraș, Liman, iar acest lucru demonstrează că ucrainenii fac progrese și sunt capabili să respingă forțele ruse datorită curajului, vitejiei, abilităților lor, dar, bineînțeles, și datorită armelor avansate pe care Statele Unite și alți aliați le furnizează", a declarat Jens Stoltenberg într-un interviu acordat emisiunii "Meet the Press" de la NBC.

În opinia șefului NATO, sprijinirea Guvernului de la Kiev este cea mai bună modalitate prin care Alianța poate contracara anexarea a patru regiuni ucrainene de către Rusia.

Întrebat despre cererea Ucrainei de aderare accelerată la NATO, Stoltenberg a afirmat că „orice decizie asupra calității de membru trebuie să fie luată prin consens, toți cei 30 de aliați trebuie să fie de acord să ia o astfel de hotărâre”.

Mai mult, secretarul general NATO a afirmat că Alianța sprijină în continuare ancheta privind presupusul sabotaj al Rusiei asupra conductelor Nord Stream, prin care este livrat gaz din Rusia către Europa prin Marea Baltică.

"Orice atac intenționat asupra infrastructurii critice a NATO va fi întâmpinat cu un răspuns ferm și unitar, a declarat Stoltenberg.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE