Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șefa sportului românesc, despre diferențele de salarizate de la lotul de gimnastică. Elisabeta Lipă: E anormal ce se întâmplă

Gimnastica românească produce în continuare controverse. După ce șefa Federației s-a plâns că nu mai există bani pentru pregătiri, antrenoarea celei mai valoroase gimnaste românce spune că este plătită de câteva ori mai puțin decât antrenorii străini de la lot.

Fostă medaliată olimpică, Camelia Voinea este mama și antrenoarea celei mai valoroase gimnaste românce a momentului, Sabrina Voinea. Dar încasează un salariu lunar de doar 400 de euro, în timp ce colegii săi de la echipa națională primesc salarii de ordinul miilor de euro, pe lună.

Șefa sportului românesc, fosta mare canotoare Elisabeta Lipă, a declarat, într-un interviu exclusiv pentru Euronews, că situația nu este normală și că nu își poate explica diferențele uriașe de salarizare decise de conducerea Federației.

Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport: E anormal. Fiecare federație are politica proprie, își asumă obiective și primește un buget. Iar ei au primit al treilea buget ca mărime. Mi-e foarte greu să înțeleg de ce se întâmplă asta fix cu gimnasta care a dus greul și este cea mai aproape de podiumul olimpic.

Ea demonstrat că se poate. Camelia și Sabrina se pregătesc în țară și n-au pretenții, dar nu știu criteriile pentru care Federația a semnat cu niște antrenori care n-au demonstrat nimic, în comparație cu antrenoarea care a adus medalii europene, cupe mondiale, calificări. Nu știu ce criterii să fie pentru diferența asta enormă de salarizare.

Euronews a solicitat un punct de vedere și conducerii Federației de Gimnastică, însă nu a primit niciun răspuns.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE