Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

INTERVIU. Modelele Sabrinei Voinea, noua stea a gimnasticii românești: Larisa Iordache, mama, Nadia, Cătălina Ponor

Publicat de: Andrei Nourescu

După o lungă perioadă în care rezultatele au lipsit cu desăvârșire pentru gimanstica românească, o fată de 15 ani a spart gheața. La prima ei competiție la senioare, Sabrina Voinea a cucerit două medalii de aur, la Cupa Mondială de la Doha.

Euronews a vizitat-o la un antrenament și v-o prezintă pe mica gimnastă care promite că ne va obișnui în viitor cu multe medalii.

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: "Spune-mi, cum ți s-a schimbat viața în ultimele zile?"

Sabrina Voinea, gimnastă lot național: "Am primit sute de mesaje și de cereri de prietenie, m-au sunat o mulțime de oameni, am dat interviuri și sunt foarte fericită. Nu eram obișnuită chiar cu așa atenție, deși după Europenele de juniori de anul trecut am mai fost căutată."

Fosta mare gimnastă Larisa Iordache antrenează în aceeași sală, Dinamo, unde se pregătește și Sabrina.

Larisa Iordache, medaliată olimpică și mondială: "Trebuie să avem răbdare cu Sabrina, să i se ofere spațiul necesar încât să se antreneze liniștită și să își vadă de ceea ce are ea de făcut. Desigur, să muncească în continuare la fel de mult. Sper din suflet să fie un start pentru ea."

Antrenată de mama ei

Sabrina Voinea este antrenată de mama ei, Camelia Voinea, fostă mare gimnastă, medaliată olimpică și mondială și de Cristian Moldovan de la Dinamo.

Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei: "Am emoții de trei ori mai mari când concurează Sabrina. Am emoții pentru toate fetele, dar la ea normal că se accentuează, nu e deloc simplu. Am început să ne obișnuim cu ideea că suntem mamă și fiică în profesia asta. Anul trecut, la Campionatul European am simțit că mi se taie răsuflarea când am văzut că au făcut afișajul cu locul I la săritura ei."

Cristian Moldovan, antrenor Dinamo: "Ne așteptam să aducă aceste medalii de la Doha, dar acum asta o cam obligă și la medalii la europene, unde va fi mult mai greu."

La cei 15 ani ai săi, Sabrina Voinea pare lipsită de emoții, vorbește cu dezinvoltură despre planurile sale și are ambiții mari.

Sabrina Voinea, gimnastă lot național: "Elementele dificile cu care am câștigat la Doha le exersez demult și abia așteptam să le fac la un concurs de senioare ca să arăt ce pot. Eu îmi doresc să mă pot compara cu Larisa, cu mama, cu Nadia Comăneci, Cătălina Ponor și chiar să le depășesc.

Le știu pe adversare. Dacă mă duc, voi fi și mai pregătită ca la Doha. Sigur iau medalie și nici n-am emotii. Sigur voi fi pe podium, chiar dacă mă bat cu senioarele."

Campionatele Europene de gimnastică încep pe 11 aprilie în Antalya.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE