Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul cere soluții de finanțare pentru gimnastică. Marcel Ciolacu: Este de neconceput tratamentul la care este supus această echipă

Premierul Marcel Ciolacu intervine în disputa care vizează echipa feminină de gimnastică a României. Șeful Guvernului a cerut Agenției Naționale pentru Sport și Comitetului Olimpic Român să vină cu o propunere care să le permită gimnastelor să lupte pentru medalii la Olimpiadă. Reacția premierului României vine după ce șefa Federației Române de Gimnastică a spus că sportivele nu au bani pentru pregătire și a făcut apel la sponsori și donatori.

Apelul premierului a fost lansat la începutul ultimei ședințe de Guvern. El a fost adresat Comitetului Olimpic și Sportiv Român, dar și Agenției Naționale pentru Sport, care este condusă de Elisabeta Lipă.

Marcel Ciolacu – premierul României: Îi aștept să vină în acest weekend cu o propunere coerentă privind asigurarea unei finanțări care să permită echipei de gimnastică artistică a României, calificată la Olimpiadă, nu doar să participe, ci şi să lupte pentru medalii. Este de neconceput tratamentul la care este supusă acum această echipă care a făcut istorie în sportul mondial.

La începutul săptămânii, șefa Agenției pentru Sport, Elisabeta Lipă explica, într-o intervenție la Euronews România, că gimnastica este unul dintre cele mai finanțate sporturi în țara noastră.

Elisabeta Lipa – președintele Agenției Naționale pentru Sport: Această federație are al 3-lea buget primit de către Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv Agenția Națională pentru Sport, Comitetul și acest buget este în jur de 6,5 milioane.

Șefa Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin,  a spus că sportivele sunt nevoite să se antreneze în străinătate, pentru că în țară nu au condițiile necesare.

Carmencita Constantin – președintele Federației Române de Gimnastică: Sala de la Dinamo este sala cea mai nouă și cea mai bine dotată. Asta nu înseamnă că este o sală total corespunzătoare.

Elisabeta Lipa, Președintele Agenției Naționale a Sportului: Vă rog să îmi spuneți de ce e depășită, că este cea mai nouă sală construită pentru lotul olimpic feminin.

Carmencita Constantin – președintele Federației Române de Gimnastică: Nu am spus că e depășită. Am spus că nu este completă.

Elisabeta Lipa, Președintele Agenției Naționale a Sportului: Nimeni nu zice că este ceva anormal să cauți sponsori. Dar nu la acest mod, doamna președinte. Să vă plângeți ca și cum marile companii sunt singura soluție a Federației de a face performanță.

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Olimpiadă, pentru prima dată în ultimii 12 ani. Pentru competiția care se va desfășura la Paris între 26 iulie și 11 august 2024 vor fi selectate 5 gimnaste.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE