Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi, construite cu bani din PNRR în București. Nicușor Dan: ”Vom spori calitatea îngrijirilor”

Primarul general Nicușor Dan a anunțat miercuri că a fost aprobată finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru trei proiecte depuse de Administraţia Spitalelor Bucureşti.

Unul dintre proiecte are ca scop construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive pentru neonatologie la Spitalul "Filantropia", iar alte două - dezvoltarea secţiilor de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la spitalele "Malaxa" şi "Cantacuzino", potrivit Agerpres.

"La Spitalul 'Filantropia' se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienţilor critici nou-născuţi la 25 de paturi (de la 12 existente) prin construirea unei noi clădiri în partea de vest a unităţii. La spitalele 'Malaxa' şi 'Cantacuzino' se vor dezvolta secţiile de terapie intensivă pentru nou-născuţi prin investiţii semnificative în echipamente medicale adecvate şi prin îmbunătăţirea programului de screening. În felul acesta, vom spori calitatea îngrijirilor, tratamentelor şi vom contribui la siguranţa micilor pacienţi", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Câți bani vor fi investiți pentru secţiile de terapie intensivă pentru nou-născuţi

La începutul lunii martie, consilierii municipali au aprobat două hotărâri în baza cărora Primăria Capitalei a depus cereri de finanţare prin PNRR pentru două proiecte cu o valoare totală de peste 10 milioane de lei. Acestea au ca obiectiv dotarea secţiilor de terapie intensivă de la Spitalele 'Nicolae Malaxa' şi 'Cantacuzino'.

La Spitalul Clinic ”Nicolae Malaxa” urmează să fie implementat un proiect în valoare de 1,1 milioane lei. ASSMB va contribui cu 848.000 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile.

Proiectul vizează dotarea cu echipamente medicale pentru îmbunătățirea programului de screening: mixer de aer-oxigen, monitor semne vitale, ventilator de transport, incubator de transport.

Proiectul pentru Spitalul Clinic 'Dr. Ion Cantacuzino' are o valoare de 9,5 milioane lei, iar cheltuielile eligibile sunt de 6,3 milioane lei. Astfel, contribuţia proprie a ASSMB ar urma să fie de 3,1 milioane lei. Este propusă dotarea secţiilor existente cu echipamente medicale destinate secţiilor de terapie intensivă, precum şi pentru îmbunătăţirea programului de screening/prevenţie - retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord.

Consilierii municipali au mai aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea corpului C5, cu funcţiunea de terapie intensivă neonatologie în cadrul Spitalului Filantropia. Finanţarea se va realiza din PNRR. Este vorba despre o investiţie de 56 de milioane de lei cu TVA.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti vrea să crească numărul de paturi dedicate pacienţilor critici nou-născuţi de la 12 la 25. De asemenea, proiectul prevede îmbunătăţirea programelor de screening/prevenţie malformaţii congenitale cardiace şi retinopatia prematurităţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE