Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Afacerile din România folosesc tot mai mult Inteligența Artificială. Însă chiar și așa țara noastră este pe ultimul loc din Europa la ponderea companiilor care folosesc inteligența artificială, doar 1%, de 12 ori mai puțin decât Slovenia.

Cartea pentru copii “Un monstru în vacanță” conține ilustrații generate de Inteligența Artificială. Procesul este unul complex, iar pentru o singură imagine sunt sute de încercări, până a obține rezultatul dorit.

Carmen Ivanov, autoare: “Pentru a genera aceste 30 de ilustrații au fost generate undeva la 2.000 de imagini, adică s-a lucrat destul de mult. Trebuie să dai o descriere destul de precisă a ceea ce-ți dorești ca imagine, dar și stilul în care dorești să fie generată imaginea. Inteligența artificială mi-a făcut o ilustrație într-un detaliu uimitor.”

Inteligența artificială, cea mai importanta unealtă pentru unele domenii

Un ultim raport al Techcelerator împreuna cu Google Start-Ups arată că numărul companiilor noi pe piață care implementează tehnologia AI a crescut în România cu 50%.

Felicia Macaleț, jurnalist Euronews: ”De la an la an, numărul Start-Up-urilor din România care utilizează Inteligența Artificială este într-o continuă creștere. Chiar și așa, în țara noastră, doar 1% dintre companii care utilizează această tehnologie. În regiunea Europei de Est, Slovenia este țara care deține cea mai mare pondere a companiilor care aplica Inteligenta Artificiala, 12%.“

Inteligenta artificială se aplică în tot mai multe domenii inclusiv medicină, educație, finanțe, publicitate, mobilitate și logistică, dar și agricultură. Există companii care formează baze de date, iar inteligenta artificială este cea mai importanta unealtă.

Ștefan, manager Start-Up: “Noi în fiecare săptămână scanăm în jur de 700-800 de miliarde de pagini web și preluăm tot contentul de acolo. Îți poți închipui că este foarte mult. Scopul nostru este să generăm o bază de date foarte structurată și cât mai accurate la nivel global, date pentru companii.”

Raportul efectuat de Techcelerator si Google Start-Ups arată că peste jumătate dintre Start-Up-uri au fost lansate după anul 2020.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE