Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul general al PSD: Marcel Ciolacu, cel mai bine plasat în sondaje pentru a fi candidatul PSD la prezidenţiale. El va lua decizia

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a afirmat luni că Marcel Ciolacu este cel mai bine cotat în toate sondajele de opinie pentru a candida la Președinția României.

Stănescu a subliniat că, chiar dacă ar pierde cursa prezidențială, Ciolacu nu va pierde conducerea partidului, datorită relațiilor foarte bune pe care le are cu toți colegii săi.

”Domnul Ciolacu va fi cel care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale”

Paul Stănescu, secretarul general al PSD: Domnul Ciolacu trebuie, în primul rând, să vrea (să candideze la Preşedinţie - n.r.). Trebuie să decidă el ca persoană, pentru că e vorba şi de partid, dar e vorba şi de el ca persoană. Domnul Ciolacu va lua decizia asta, nu ce spunem noi neapărat. Noi spunem ce dorim, dar domnul Ciolacu va fi cel care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale sau nu.

Din punctul meu de vedere şi din punctul multor colegi de vedere, şi-au exprimat un punct de vedere în sensul că domnul Ciolacu, preşedintele partidului nostru, este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie şi e normal să ne dorim un coleg de-al nostru care are potenţial să câştige Preşedinţia României. (...) Domnul Ciolacu este cel mai bine plasat membru de partid în toate studiile sociologice pe care eu le-am văzut până astăzi.

”În orice scenariu, eu cred că Marcel Ciolacu poate să rămână în continuare preşedintele partidului”

Paul Stănescu a mai fost întrebat dacă nu ar exista un risc ca Marcel Ciolacu să piardă şefia partidului în cazul în care ar pierde alegerile pprezidențiale, aşa cum s-a întâmplat şi cu alţi lideri PSD.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD: Dacă mă întrebaţi pe mine, poate sunt şi subiectiv, eu cred că nu, pentru că Marcel Ciolacu a fost poate singurul preşedinte de partid care a reuşit să aibă o relaţie foarte bună cu toţi colegii noştri de partid. Eu spun că nu, nu e un pericol pentru el. Ar putea să fie în continuare preşedinte. În orice scenariu, eu cred că Marcel Ciolacu poate să rămână în continuare preşedintele partidului.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE