Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul general al NATO: Există un ”risc real” ca Putin să nu se oprească la Ucraina

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, la Bruxelles, că există un "risc real" ca Vladimir Putin să nu se oprească, în cazul unei victorii a Rusiei în războiul cu Ucraina.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: "Dacă Putin câştigă în Ucraina, există un risc real ca agresiunea sa să nu se oprească aici".

Oficialul a subliniat și că există necesitatea continuării ajutorului militar pentru Kiev. "Sprijinul nostru nu este un act de caritate, este o investiţie în securitatea noastră", a mai spus Jens Stoltenberg.

Putin: ”Pacea va veni atunci când ne vom îndeplini obiectivele”

Declarațiile au fost făcute în timp ce președintele rus Vladimir Putin participa la prima sa conferință de presă, organizată după ce a ordonat invadarea Ucrainei.

”Pacea va veni atunci când ne vom îndeplini obiectivele”, a afirmat Vladimir Putin.

Rusia a susținut că a invadat Ucraina cu scopul de ”a proteja oamenii” (vorbitorii de limbă rusă) de ”naziștii” de la Kiev.

Liderii UE, reuniune la Bruxelles

Liderii UE se reunesc joi la Bruxelles pentru a decide, printre altele, asupra ajutorului de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, la care Ungaria lui Viktor Orban încă se opune.

"Încetarea asistenţei militare pentru Ucraina nu ar face decât să prelungească războiul, şi nu să-l încheie", a avertizat Stoltenberg, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE