Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, surprins într-o ipostază rară: "Nu puteam să ratez ocazia"

Antony Blinken a fost protagonistul unui moment inedit chiar la Departamentul de Stat al SUA. La evenimentul de lansare a Inițiativei Globale de Diplomație Muzicală, secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii a demonstrat că are talent la muzică. Cu o chitară în mână, artistul de ocazie a cântat piesa Hoochie Coochie Man, a lui Muddy Waters, în aplauzele audienței.

Antony Blinken, solist de muzică rock

Motivul pentru care Blinken (61 de ani) a făcut asta este pentru că el dorește să "transforme muzica într-un instrument diplomatic pentru promovarea păcii și democrației". De altfel, exact acesta este obiectivul Inițiativei Globale de Diplomație Muzicală, dorind să sprijine politica externă a SUA.

În plus, această inițiativă susține o colaborare mai bună între sectorul public și cel privat, o relaționare mai bună între echitatea economică și economia creativă și să asigure oportunități mai bune în viață și incluziune socială, sau acces la educație.

Antony Blinken a postat și el clipul video pe rețelele de socializare, alături de o descriere: "Nu puteam să ratez ocazia din această seară, de a îmbina muzica și diplomația".

Alături de Antony Blinken, pe scenă au fost mai mulți artiști, care au promovat același mesaj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE