Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secetă gravă în Italia. Cinci regiuni sunt în stare de urgență

Este secetă gravă în nordul Italiei, iar cinci regiuni sunt în stare de urgență. Asta înseamnă că autoritățile locale pot impune restricții în furnizarea apei, fără prea multe formalități. Râul Po, esențial pentru agricultura din Peninsulă, este aproape secat.

Jurnalistul Euronews Giorgia Orlandi transmite din ceea ce era nu cu mult timp în urmă mijlocul râului Po.

Regiunea Emilia-Romagna este una dintre cele cinci în care guvernul italian a declarat stare de urgență luni seară. Executivul a alocat mai mult de 35 de milioane de euro pentru a ajuta aceste regiuni să lupte cu efectele secetei care afectează țara în ultimele săptămâni.

Circulația pe râul Po a fost blocată. Din cazua secetei, râul a secat iar bărcile nu mai pot naviga. Cantitatea de precipitații în această regiune din nordul țării a scăzut cu jumătate de la începutul anului. Iar asta a avut consecințe, mai ales în domeniul agriculturii și producția agricolă.

Râul Po, cel mai mare din Italia, este important și contează pentru o treime din producția agricolă a țării. Dar există consecințe și atunci când vorbim despre apa de băut. Au fost impuse restricții în cel puțin 100 de localități numai în regiunea Emilia-Romagna. Experții speră că ploile vor veni din nou în toamnă, iar asta va aduce nivelul apei la valorile normale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE