Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Se inaugurează Aeroportul Internațional Brașov, primul construit în România după 50 de ani

Se inaugurează primul aeroport construit în România după mai bine de 50 de ani. Aeroportul Internațional Brașov este unul dintre cele mai moderne din țară, al treilea ca mărime după Otopeni și Cluj-Napoca.

Aeroportul funcționează cu tehnologie de ultimă generație, iar zborurile sunt controlate de la distanță, printr-un turn de control virtual.

Spectacole aviatice și concerte

Brașovenii au așteptat de ani de zile deschiderea Aeroportului Brașov, iar acum ei sunt cei care inagurează aeroportul.

Timp de două zile sunt pregătite spectacole aviatice la Ghimbav, tururi ghidate ale aeroportului, dar și multe concerte. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Ștefan Bănică Junior, Raluka și Zdob și Zdub.

VEZI GALERIA
4 imagini

Când vor avea loc primele curse

De joi, 15 iunie, începe operaționalizarea propriu-zisă a Aeroportului Brașov, când vor avea loc primele curse. Va fi o cursă inaugurală cu oficialități, iar mai apoi cursele programate.

Două companii low-cost și-au anunțat și programat curse de pe acest aeroport și de asemenea vor mai avea loc săptămânal curse charter către destinații turistice din Grecia și Turcia.

Principalele curse de linie sunt către Bruxelles, Londra, Munchen, Nuremberg și Barcelona, cu bilete începând de la 69 de euro de persoană. Dar desigur există și promoții pe care le oferă companiile aeriene.

O vacanță de 7 nopți cu plecare de pe Aeroportul Brașov pornește de la 450 de euro de persoană, all inclusive, către principalele destinații din Turcia și Grecia.

De asemenea, este de așteptat ca tot mai mulți turiști străini să își dorească să viziteze Brașovul, acum că au posibilitatea de a călători mai rapid și mai ușor.

Aeroportul se află la 12 kilometri de Brașov, iar investiția se ridică la peste 70 de milioane de euro. Brașovul este al 17-lea oraș din România care are aeroport.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE